Kan du lide at hjælpe andre?

af Gitte

Har du været ude at flyve? Så har du også hørt når der bliver sagt; tag din iltmaske på, før du giver til andre.

Er du en af dem der synes det giver god mening i flyet og samtidig oplever i dagligdagen at være drænet for energi? Så kan det skyldes at du giver ilt til alle andre, og glemmer dig selv?

Du behøver ikke at blive nervøs, du er bare en ud af rigtig mange der tilhører klubben der sjælden tager sin egen medicin. Nemlig i overført betydning, at tage sin egen iltmaske før du giver andre.

Behøver det at være sådan – intellektuelt kender vi alle svaret, nemlig nej – Men når det kommer til at vi skal udleve det, bliver det straks svært, ikke sandt?

Min erfaring er at vi alt for ofte glemmer at trække vejret et kort øjeblik og spørge os selv, hvordan vores egen energi er lige i øjeblikket. Er der ilt nok til to og er der tilpas overskud til at give noget af energien videre, eller om det er nu der skal siges; ikke i dag?

En afstressende coachøvelse til dig:

Siger du ofte; Jeg bliver stresset? Drømmer du om at det ikke var sådan?

  • Så kan første skridt være, at give dig selv bare et øjeblik til at mærke efter og spørge dig selv “hvordan har jeg det lige nu”?
  • Næste skridt kan være, at du konstaterer at du må sige nej eller det må vente til i morgen.
  • Tredje skridt kan være at bede om hjælp. Det plejer at være en af de rigtig svære, fordi vi ofte siger; “Jeg kan nemlig selv” eller “det er hurtigere når jeg gør det selv”.

Forandring tager tid – har du tålmodighed til at prøve noget nyt? Svarer du ja, kan de tre skridt være de første til at få mere ilt.

Prøv det.

Kontakt mig

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte mig på telefon 26200486 eller sende en besked.