Blog med råd til hverdagen

Her får du råd til din hverdag, og et spark af inspiration til at tænke anderledes.

Taknemmelighed!

Af Gitte

“Kære Gitte

Jeg blive simpelthen nødt til at sige dig tusinde tak for din session. Det var et Downtown tilbud og du ændrede mit liv på den halve time vi havde. Du var lidt hård, ærlig kærlig og helt igennem skarp til at åbne mine øjne. Nu har jeg fået job (som du sagde) og oven i købet et jeg rigtig gerne vil have.

Jeg er taknemmelig for at have mødt dig. Og jeg anbefaler dig til mange 🙂” Mange hilsner Ea

En underlig giraf – eller også er den helt normal?

af Gitte

Jeg er en af dem som bare har så meget på hjertet, at jeg ikke altid selv kan følge med hverken i skrift eller tale. Det er ikke noget jeg tænker over hver dag, men jeg får øje på det når jeg sidder og skriver nyhedsbreve, der´ opdager jeg hvor svært det falder mig, begrænsnings-kunst.

JA – bare ordret begrænsning, har jeg aldrig brudt om.

Hvorfor skal vi egentlig begrænse os – i holdninger – i følelser og i livet generelt? – Det har jeg aldrig helt forstået.

Hvem siger vi skal det?

Og du må da også opleve at blive begrænset, der´ hvor du har lyst at folde dig ud?

Tag nu bare mig som et godt eksempel: jeg er 187 cm, se det kan man da kalde at fylde i landskabet? Det har den betydning, at når jeg sprede armene ud i begejstret, hvilke jeg gør tit, fylder jeg også 187 cm, vandret.

Med andre ord, så fylder jeg bare meget i landskabet.

Siden jeg var ung har jeg sammenlignet mig med kvinder på 175 cm og som bruger en størrelse 38, hvilken er den størrelse tøj jeg brugte som 16 år. Det skal jeg da lige hilse at sige, ikke gøre noget godt ved selv-følelsen.

Nu jeg er i gang…

Så er jeg født som clairvoyant, og det skal jeg da også lige sige ikke er den nemmeste hylde at lande på. Jeg er opvokset med andre som ikke havde den evne, og derfor synes de fleste at jeg var for underlig, uhyggelige, skør, ustabil og mange andre ting man helst skal holde sig langt væk fra. Jeg har haft perioder hvor jeg troede på dem.

Med tiden har det heldigvis ændrede sig meget, så nu møder jeg flere som tror på clairvoyance, f.eks dig der læser mig

Jeg oplever stadig at være i gråzonen, af hvad der er acceptable, men det vigtigste er sådan set også at jeg acceptere mine evner, nu.

Min pointe er:

Hvem er det så lige vi hører først efter – Har du gætte det?

Ja, selvfølgelig dem som ikke giver os den gode energi. Vi forærer vores gode energi væk, og bliver en mindre udgave af den bedste udgave af os selv.
Jeg skriver dette, for du måske kan bruge mine observationer til noget.

Så du ikke længere behøver at sammenligne dig med nogen, eller noget der er mindre, eller som slet ikke matcher dig.

Forstil dig, hvis en elefant skulle sammenligne sig med nogen, så ville det jo nok ikke være en tiger. Jeg stemmer på, den vil gå til sin egen art. Kan du se min pointe´?
Hvem giver dig god energi, kan se dig som den du er, og som siger til dig: “MERE AF DIG lige som du er”.

Prøv at tænke på tre personer der ser dig, lige som du er, som fylder dig med glæde? Og tag imod deres gode energi, som den gave det er – og nyde det.

/Gitte

Et unødvendigt lægebesøg, hvis jeg var modig nok.

af Gitte

Vi ved det godt, men forventningerne tager over! Det går stærkt, og vi forventer også af os selv, at vi kan følge med på mobil, på computeren. Vi lever i en verden hvor det meste er faktas, konkret, målbart, og en hurtigt tilgang til ny viden med vores allesammens – GOOGLE

Det giver os meget viden, men gør os ikke nødvendigvis klogere. Som PH eller en anden personlighed engang udtrykket det: ”Jo mere vi ved, jo mere bliver vi klar over hvor lidt vi ved”.

Her taler jeg om paratviden – MEN min pointe er; Hvor godt kender vi os selv – Jo tak, måske mange selvhjælpsbøger senere – Men spørgsmålet er stadig det samme; Hvor godt kender du dig selv?

Jeg kender det fra mig selv, i min klinik som coach og clairvoyant hvor store udfordringer vi har, når vores bevidsthed skal flytte sig fra hovedets impulser = Fornuften  – Hen til hjertes impulser = følelserne. Vi giver generelt ikke meget opmærksomhed til hjertet energien. Nå jo, det skal lige være hvis vi går ned med stress, eller får stresssymptomer. Så begynder vi MÅSKE at reagerer!

Vi er trænet godt i fornuft, den der sørger for at vi ikke går over for rødt, at vi passer vores arbejde og vi betaler vores husleje til tiden. Men den anden side  hjerteenergien den hjælper os til at mærke hvad der betyder noget for os, som f.eks. mere ro i livet, eller om de mennesker vi omgiver os med er gode for os, eller ej og meget andet.

Når vi ignorerer vores følelser kan vi reagere fysisk ved at få ondt i maven, få feber eller forkølelse igen og igen – Jeg har været ved lægen, og troet at den var hel gal – Men nej, hun kiggede på mig og sagde jeg var helt sund efter at have fået utallige blodprøver, og andre undersøgelser.

Efter sådan en omgang med lægen har jeg taget en time-out og stillet mig selv det svære spørgsmål; ”Hvad spekulerer du på, som du ikke vil være ved. SVAR helt ærligt”.

Nogen gange bekymringer jeg mig uden grund, og andre gange er der noget om det.

Konsekvenserne være at gøre noget ved problemet, kan umiddelbare bare virke for store, og derfor har jeg ignoreret det alt for længe. Ja, altså indtil jeg fysisk har fået ondt, og på den måde inddirekte fået øje på noget ikke var i orden.

Bekymringer du dig unødigt, eller er der noget om det?

Der er tre kategorier du kan sortere dem ud fra;

 1. Er det noget du kan gøre noget ved?
 2. Noget du har indflydelse på?
 3. Noget du med fordel at give slip på?

Jeg stiller spørgsmålet, fordi det virkelig kan spare meget tid, på unødig bekymringer, stress og andre dårligdomme hvis vi har modet til at give slip, eller gøre noget ved problemet.

Glæder og succes er faktisk det vi har sværest ved at håndtere. Selvom vi siger noget andet – Har hjertet ikke den samme oplevelse af modet til at møde succes, glæde, og nysgerrig til at få af det gode ud af livet. Tør du stråle, at være dig, lige der´ hvor du er bedst udgave af dig?

/ Gitte

Har du lagt mærke til tiden?

af Gitte

Har du oplevet at få et større behov for at rydde op på flere planer,  indenfor de sidst 8 – til 6 måneder? Eller har du simpelthen bare oplevet, at oprydningerne fysisk og mentalt er kommet helt af  sig selv.

Så skal du vide, at du er ikke alene. Vi er nemlig lige nu i en tid, hvor vi er mange der oplever oprydning i vores liv på mange planer.

Nogen oplever:

 • Gammel kriser forvandler sig, og bliver til forsoning.
 • Gammel venskaber dukker op igen, eller nogle venskaber forsvinder.
 • Nogen sælger pludselig deres bolig, eller rydde op i deres bolig, som aldrig før.
 • Min pointe er: du er ikke alene, og vi får ordnede ting der længe har ventet…

Uforventet ting sker – mens:

 • Tiden går – Vi ved bare ikke, hvor den går hen
 • Tiden kan være alt for langsom, når vi glæder os til noget
 • Tiden kan gå al for hurtigt, når der er noget vi ikke vil have der skal slutte.
 • Tiden er den samme – Men tiden følelser, og oplevelser som to forskellige tider…

Tiden er gået, siden sidst du hørte fra mig – Ikke forsvundet – Den har været brugt, nogle dage har jeg brugt for meget af den, altså – Tiden. Andre dage, har der været al for lidt af den – Tiden. Men tiden er i alt tilfælde en anden, end den var for ganske kort tid siden.

Jeg har ikke skrevet længe, ikke fordi der ikke har været noget at skrive om. Nej snarere, tværtimod. Det har været overvejelser om hvad jeg skulle vælge, der har været det sværeste.

Mit valg blev noget om: TIDEN – Vores alle tid, og hvad den gøre ved os!

Når jeg coacher eller laver clairvoyance, oplever jeg at mange af os oplever at tiden er imod os.

Det kan være fordi; Vi synes der er noget vi skal nå før vi når en bestemt alder. Eller vi synes vi er ved at være for gammel til noget, selvom lysten er der´.

Vi synes også tiden skal bruges rigtig, og ikke spildes. Den skal bruges til noget, mens vi leve i en tid hvor vi hele tiden skal være på med telefoner, mail, fjernsyn, sport, hobby – Uden pause

NÅR DU FÅR TID!  Har jeg to oplevelser du kan læse, om min tid. Som handler lidt om hver sin ende af livs skalaen.

To historier fra hver sin ende af livet

Udenfor mit kontorvindue her i Ryesgade, kommer der to gange om dagen en bus med skovbørnehave børn. Forleden kom jeg i tanke om en dag i august i 1987.

Som nu er 30 år siden. Jeg en stolt nybagt mor til min førstefødte datter, og havde en oplevelse af, at livet lige var begyndt. Min lykke ville ingen ende tage.

Denne dejlige solskinsdag lå hun i barnevognen efter sin middagslur og så så sød ud. Mens jeg stod og beundrede hende kom en af nabokonerne forbi os. Hun havde den alder som jeg har i dag og sagde: ” Nyd det, lige om lidt er hun flyttet hjemmefra”.

Jeg var 26 år, og synes ærlig talt at det var lidt underligt at sige sådan noget.

Men min pointe er: HUN HAVDE RET!

Tiden er gået, og pludselig står jeg lige her og skal være mormor lige om lidt. Jeg kan ikke vente…

Anden historie i den anden ende af tiden og livs skalaen

Jeg har lige sagt farvel til min 85 årig far. Jeg har haft det rigtig svært med ham det meste af livet. Men, som jeg særligt i de sidste 8 måned af hans liv kom rigtig tæt på, og blev forsonet med. Jeg var der sammen med min søster lige til det sidste, til at holde hans hånd da han lukkede øjnene den sidste gang.

Det har været nogle meget healende måneder.

Lige der´ og NU,  vil jeg gerne have at tiden går meget langsommere, så jeg kunne have nået at få noget mere tid med ham………….

MEN Tiden går, og hvor går den hen? Denne sommer har lært mig at tiden er dyrebar, og den skal bruges til gode ting.

Tiden – DIN TID hvordan bruger du den?

Tak, fordi du brugte lidt af din dyrebare tid 🙂

/Gitte

Hvis jeg skulle leve mit liv om?

af Gitte

Digt af Nadine Starr på 85 år

Hvis jeg skulle leve mit liv om;

Ville jeg turde gøre flere fejltagelser

Jeg vil slappe af og være mere smidig.

Jeg vil være enfoldig.

Jeg vil tage færre ting alvorligt.

Jeg vil tage flere chancer, jeg vil have flere oplevelse

Jeg vil bestige flere bjerge og svømme over flere floder.

Jeg vil spise mere is og færre bønner.

Ser du, jeg er en af dem, der lever følsomt og sundt.

Time efter time, dag efter dag.

Åh, jeg har haft mine øjeblikke, og hvis jeg skulle

Leve om igen, ville jeg have flere af dem.

Faktisk ville jeg prøve på ikke at have noget andet.

Kun øjeblikke.

Det ene efter det andet, i stedet for at leve så

Mange år med tanker for morgendagen.

Jeg har været en af dem, som aldrig tager nogen steder uden

Et termometer, en varmedunk, en regnfrakke og en faldskærm.

Hvis jeg skulle leve om, ville jeg rejse med mindre bagage.

Hvis jeg skulle leve mit liv om, ville jeg begynde

A gå barfodet tidligere om foråret.

Og blive længere hen på efteråret.

Jeg vil danse mere.

Jeg ville unde mig selv flere karruselture.

Jeg ville plukke flere tusindfryd.

Kan du lide at hjælpe andre?

af Gitte

Har du været ude at flyve? Så har du også hørt når der bliver sagt; tag din iltmaske på, før du giver til andre.

Er du en af dem der synes det giver god mening i flyet og samtidig oplever i dagligdagen at være drænet for energi? Så kan det skyldes at du giver ilt til alle andre, og glemmer dig selv?

Du behøver ikke at blive nervøs, du er bare en ud af rigtig mange der tilhører klubben der sjælden tager sin egen medicin. Nemlig i overført betydning, at tage sin egen iltmaske før du giver andre.

Behøver det at være sådan – intellektuelt kender vi alle svaret, nemlig nej – Men når det kommer til at vi skal udleve det, bliver det straks svært, ikke sandt?

Min erfaring er at vi alt for ofte glemmer at trække vejret et kort øjeblik og spørge os selv, hvordan vores egen energi er lige i øjeblikket. Er der ilt nok til to og er der tilpas overskud til at give noget af energien videre, eller om det er nu der skal siges; ikke i dag?

En afstressende coachøvelse til dig:

Siger du ofte; Jeg bliver stresset? Drømmer du om at det ikke var sådan?

 • Så kan første skridt være, at give dig selv bare et øjeblik til at mærke efter og spørge dig selv “hvordan har jeg det lige nu”?
 • Næste skridt kan være, at du konstaterer at du må sige nej eller det må vente til i morgen.
 • Tredje skridt kan være at bede om hjælp. Det plejer at være en af de rigtig svære, fordi vi ofte siger; “Jeg kan nemlig selv” eller “det er hurtigere når jeg gør det selv”.

Forandring tager tid – har du tålmodighed til at prøve noget nyt? Svarer du ja, kan de tre skridt være de første til at få mere ilt.

Prøv det.